Portfolio

Deze pagina laat een aantal projecten zien die zijn uitgevoerd door Guido van Dingenen Tegelwerken.

Badkamer & sauna

In de badkamer zijn de wanden betegeld met een 30x60cm vloertegel en de vloer met een 60x60cm vloertegel in dezelfde kleur. Voor de achterwand van de wastafel en de achterwand van het bad zijn vloertegels gebruikt in verschillende kleuren en afmetingen, het verband dat hierbij hoort is ontworpen en aangeleverd door de tegelproducent. De uitwendige hoeken zijn afgewerkt met een aluminium jollyprofiel en er is gevoegd in de kleur zandgrijs. Zowel de tegels op de wand als op de vloer zijn met tegellijm verwerkt.

In de sauna is een wand betegeld, deze is bekleed met leisteen muurpanelen (Rusty Slate 15x60cm). Deze muurpanelen zijn koud tegen elkaar verwerkt, er zit dus geen voeg tussen.

Kiosk Riethoven

Voor de renovatie van de kiosk in Riethoven is een hardstenen vloer in de specie gelegd, deze is opgevoegd met zilverzand en cement. De namen van alle betrokkenen zijn in de tegels gegraveerd.

Badkamer

De meeste wanden in deze badkamer zijn bekleed met witte wandtegels met een afmeting van 30x60cm, gevoegd met de kleur zilvergrijs. De voorkant van het bad, een wand in de douche en de toilet zijn bekleed met stroken van vloertegels in verschillende breedtes (5, 10 en 15 cm). Deze zijn verwerkt in een wildverband en gevoegd in de kleur grijs. Alle uitwendige hoeken zijn afgewerkt met een aluminium jollyprofiel.

In het douchegedeelte is een zitje gemaakt en hierin zit ook de douchedrain verwerkt. In deze badkamer zijn de wanden over de bestaande tegels heen gelijmd, de zelfgeplaatste scheidingswanden zijn eveneens gelijmd. De vloer, waarin ook elektrische vloerverwarming is verwerkt, is in de specie gelegd.

Badkamer

In deze badkamer is gebruik gemaakt van witte 30x60cm wandtegels die gevoegd zijn in de kleur zilvergrijs. Op een wand in de douche en op de achterwand van de toilet is gebruik gemaakt van tegelstroken met verschillende afmetingen die in wildverband verwerkt dienen te worden.

De 30x60cm vloertegels in dezelfde kleur als de tegelstroken zijn eveneens in wildverband geplaatst. Deze tegels zijn in de kleur jasmijn gevoegd. Alle uitwendige hoeken zijn afgewerkt met een aluminium jollyprofiel, ter decoratie en bescherming. Alle wandtegels zijn in de lijm verwerkt, de vloer is in de specie gelegd.

Badkamer, toilet & vloer

De wandtegels (30x60cm) zijn in de specie gezet en zilvergrijs gevoegd. Het toilet en de donkergrijze wand in de douche zijn bekleed met tegelstroken van verschillende afmetingen in wildverband en grijs gevoegd. Ter decoratie en bescherming zijn de uitwendige hoeken afgewerkt met een aluminium jollyprofiel. Het toilet en spatwandje zijn gelijmd en de vloer met 40x40cm tegels is in de specie gelegd.

De wanden van het aparte toilet zijn zelf vlak gemaakt (gestukadoord) alvorens deze te betegelen. De 30x60cm witte tegels zijn op de wand gelijmd en zilvergrijs gevoegd. Voor de achterwand van het toilet zijn 60x60cm vloertegels gebruikt. De gebruikte techniek bij de uitwendige hoeken is verstekzagen, ook wel jollyen genoemd. De 60x60cm tegels van de vloer op de begane grond zijn in de specie gelegd en donkergrijs gevoegd. De vloer is afgewerkt met een houten plint.

Badkamer

De wanden zijn grotendeels bekleed met witte tegels van 30x60cm, in de kleur zilvergrijs gevoegd. Een baan van boven naar beneden in de douche, de achterwand van het toilet en de achterwand van de wastafel is bekleed met tegelstroken van verschillende afmetingen in wildverband en in de kleur grijs gevoegd. De spat- en scheidingswand, toilet en bad zijn zelf gemetseld en de wand achter de wastafel zelf uitgevlakt (gestukt).

De wandtegels zijn gelijmd over de bestaande tegels en alle uitwendige hoeken afgewerkt met een aluminium Jolly tegelprofiel. Op de vloer ligt een 60x60cm vloertegels in dezelfde kleur als de tegelstroken. Ook de vloer in gevoegd in de kleur grijs.