Over Guido

Wie ben ik

Na de middelbare school ben ik gestart met een studie bouwkunde. Tijdens een stage op de bouwplaats kwam ik erachter dat ik veel liever zelf met mijn handen aan het werk was en stapte over naar de opleiding tot tegelzetter. Ik volgde het eerste deel van deze opleiding bij het ROC in Eindhoven, het daarop aansluitende deel bij het Koning Willem I College in Den Bosch en leerde het vak in de praktijk bij een leerbedrijf in Eindhoven.

De opleiding tot Allround tegelzetter heb ik in 2011 met succes afgerond en ook in de praktijk heb ik de nodige ervaring opgedaan.

Ik ben erg nauwkeurig in de dingen die ik maak en streef ernaar om altijd de hoogste kwaliteit te leveren. Mede door mijn nauwkeurigheid en natuurlijk de liefde voor het vak ben ik in maart 2011 Nederlands kampioen Tegelzetten geworden. Vervolgens heb ik de kans gekregen om deel te nemen aan de WorldSkills (Wereldkampioenschappen voor beroepen) in Londen waar ik als 9e van de wereld geëindigd ben.

Guido van Dingenen

Nederlands kampioen tegelzetten

In maart 2011 ben ik bij de Nederlandse Bouwkampioenschappen winnaar geworden bij het onderdeel tegelzetten. Hiermee wist ik een ticket te bemachtigen naar de WorldSkills in Londen in oktober van dat jaar, waar ik Nederland mocht gaan vertegenwoordigen.

9e plaats op de WorldSkills

De WorldSkills is een tweejaarlijkse wedstrijd waarbij jonge vakmensen in ongeveer 50 verschillende beroepen uit de hele wereld in hun eigen beroep tegen elkaar strijden. Meedoen aan de WorldSkills is het hoogst haalbare op het gebied van vakmanschap en beroepsonderwijs.

Mijn 23 tegenstanders en ik werkten vier hele dagen aan de wedstrijdopdracht. Tijdens deze wedstrijd heb ik volledig volgens een planning gewerkt die ik van tevoren opgesteld had. Hierdoor kon ik de rust bewaren en het werkstuk zo goed mogelijk maken. Uiteindelijk was ik dus ook precies op tijd klaar met de ingewikkelde opdracht.

Uiteindelijk ben ik als negende geëindigd op dit WK Tegelzetten! Met deze plek in de top 10 behaalde ik de Medal of Excellence, de bekroning op mijn werk. Dit wil namelijk zeggen dat ik een bovengemiddelde prestatie heb neergezet op deze wedstrijd.

Ook nu ben ik nog nauw betrokken bij de World- en EuroSkills. Ik ben als Expert (Trainer en internationaal jurylid) van de Nederlandse deelnemer meegegaan naar WorldSkills 2013 Leipzig (Duitsland), EuroSkills 2014 Lille (Frankrijk), Worldskills 2015 Sao Paulo (Brazilie), 2016 Gothenburg (Zweden) als een Deputy Chief Expert en 2017 Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) als Deputy Chief Expert. Inmiddels is de Nederlands kampioen weer bekend en zijn de voorbereidingen voor Euroskills 2018 Budapest (Hongarije) in volle gang.

Worldskills London 2011

Guido aan het werk op de Worldskills in Londen